Асоціація "Ренесанс Одеси" з 1 лютого розпочала виконання важливого соціального і миротворчого проекту «Інтеграція дітей ВПО «Ми єдині»

Проект ГО «Асоціація «Ренесанс Одеси»

«Інтеграція дітей ВПО «Ми єдині»

Здійснюється в рамках проекту «Нова оселя: інтеграція та психосоціальна підтримка внутрішньо переміщених дітей у м. Києві та Одеській області»

МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» за підтримки Європейського Союзу

ОПИС ПРОЕКТУ

Проект спрямовано на вирішення проблемних питань дітей ВПО:

-   культурна та психо-соціальна реінтеграція ВПО і їх дітей у місцевих громадах;

-   відсутність достатнього спілкування переселенців та місцевих жителів приймаючих громад;

-   знайомство і долучення дітей ВПО до місцевих звичаїв та традицій.

Загальна кількість ВПО в Одеській області більше 80 тис. осіб, із них більше 9 тис. дітей. І хоч значна кількість дітей ВПО мешкає в Одесі (5963 особи), зусиллями численних одеських громадських і волонтерських організацій вони відносно не погано інтегровані у суспільне життя. Тому проект першочергово спрямований на дітей, що мешкають за межами Одеси.

Очікується що позитивний ефект від виконання проекту отримає близько 120 дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб, а також до 100 членів сімей ВПО.

Роботою проекту будуть охоплені Біляївка, Ізмаїл, Болград, Березівка.

Виконання проекту сприятиме зняттю соціальної напруги у громадах регіону,профілактиці правопорушень, асоціальних явищ та суїцидів серед дітей ВПО, запобіганню насильства в сім’ях ВПО, налагодженню  взаємодопомоги в учбових колективах, вихованню позитивних особистністних якостей. Надасть  допомогу в профорієнтації, виявленні творчих здібностей та напрямків особистого розвитку, що в цілому буде сприяти  інтеграції  дітей ВПО та членів їх сімей у місцевих спільнотах. Знайомство із історією та традиціями краю і держави сприятиме  вихованню у дітей ВПО відповідальної громадянської позиції та поваги до європейських та загальнолюдських цінностей

Фінальними заходами проекту є проведення регіональної виставки кращих творчих робіт дітей ВПО – переможців районних конкурсів,відвідування закладів культури м. Одесита заоочувальна 10-ти денна поїздка призерів районних конкурсів до скаутського табору м.Київ.

Загальна мета проекту

Забезпечити психосоціальнуінтеграцію дітей ВПО та членів їх сімей у місцевих громадах шляхом їх залучення до активної участі у заходах проекту.

Організатори проекту Вітана Овчаренко тел. 066 4051186 vitanaov @ mail . ru

Тетяна Дементьева тел.. 096 7283057 tdementeva 65@ gmail . com