Інформація про діяльність Асоціації «Ренесанс Одеси» в 2014 р.

Від початку своєї діяльності основні зусилля Асоціації спрямовані на командний глибокий аналіз ситуації і пошук проектних рішень, придатних для реалізації власними організаційними ресурсами із широким залученням громадськості і за фінансової та матеріальної підтримки спонсорів і фондів. З початку 2014 р., шляхом аналізу ситуації і настроїв в регіоні, організації перемов і відкритого діалогу між прибічниками різних поглядів і цінностей, вдалось сприяти запобіганню розвитку силового конфлікту в регіоні, відносному зняттю соціальної напруги. На весні, за ініціативи Асоціації була створена служба екстреної психологічної підтримки населення «Ми разом», що діє при громадській раді облдержадміністрації. У березні 2014р. Асоціація розробила і спільно із Громадською радою Одеської облдержадміністрації успішно здійснила проект «Дерево миру».

В цьому році, завдяки перемозі у грантовому конкурсі німецького фонду EVZ, Асоціація продовжила діяльність по соціальному проекту розпочатому у 2012 році «Причорноморський клуб спілкування жертв нацистських переслідувань «Пам'ять». Який сприяє покращенню соціально-психологічного стану жертв тоталітарних режимів і людей похилого віку, залученню літніх людей до активного суспільного життя, розвитку діалогу і взаєморозуміння між людьми старшого покоління і молоддю. Проект успішно розвивається, має цікаві напрацювання і перспективні ініціативи його учасників по проведенню нових заходів і  досліджень. В його роботі приймає активну участь все більша кількість людей, як старшого покоління, так і молоді.

За конкурсним проектом міста, організація забезпечила проведення комплексу заходів культурного та спортивного розвитку інвалідів (ветеранів) локальних воєн та молоді з малозабезпечених сімей. Поєднаними зусиллями ветеранів та молоді розроблено чотири тематичні виставки, проведено ряд історичних пошуків, соціологічних досліджень, семінарів, конференцій і змагань. У процесі спільної діяльності знайдені нові рішення багатьох проблемних питань, отримано досвід проведення цільових досліджень, а молодь, на додаток, отримала ще й хороше відповідальне виховання, фізичну і психологічну загартованість.

Більярдний клуб Асоціації організував підготовку команд ветеранів і інвалідів з більярду в Одесі і кількох районах області, які взяли активну участь у підготовці та проведенні шостого Міжнародного турніру з більярду серед осіб з обмеженими фізичними можливостями « Золотий кий».  29-30.11.14р. боротьбу за перемогу в турнірі вели інваліди і ветерани з Одеси, Болграда, Ізмаїла, інших міст України , а також з Грузії, Італії, Білорусії та Болгарії. У ході тренувань і змагань з більярду , який розвиває як математичне мислення для оцінки швидкоплинних змін ситуації на ігровому полі і нанесення точного удару , так і дає хороше розвиваюче фізичне навантаження , інваліди отримують чіткий напрям і добрий стимул для подальшої адаптації до повноцінного соціального життя і відновлення втрачених фізичних можливостей.

Зазначені та інші заходи Асоціації проводилися публічно, за участю представників Департаментів внутрішньої політики та соціального захисту населення, а серед почесних гостей Міжнародного турніру з більярду були представники обласної державної адміністрації, депутати обласної ради, іноземні консули, голови громадських організацій ветеранів та інвалідів Одеси та інших міст України. Також заходи широко висвітлювалися ЗМІ та на сайті Асоціації: репортажі про проведення виставок транслювали ТРК «ГРАД», «Академія» , «Круг»; репортаж про проведення міжнародного турніру з більярду йшов у режимі Он-лайн на сайті Федерації більярдного спорту України «Більярд Спорт» і рейтинги його переглядів під час змагань досягали багатьох сотень. Заходи привернули увагу громадськості і мали позитивний резонанс у місті та регіоні.

Представники Асоціації очолюють Комітет у справах інвалідів Громадської Ради при Одеській обласній державній адміністрації, входять до складу Одеської обласної Ради миру, Одеського відділення Спілки журналістів України. Для своєї статутної діяльності організація має упорядкований офіс, де створені умови для проведення різнопланових заходів, а також необхідні меблі, офісну, демонстраційну і акустичну техніку.

Бюджетного фінансування на підтримку своєї діяльності організація у 2014 р. не отримувала. Проведення вищезазначених та інших заходів забезпечувалось за рахунок власних ресурсів членів організації та грантової фінансової підтримки у розмірі 117,9 тис. гривень, які повністю використані за цільовим призначенням.

Додаткова інформація про роботу Асоціації на нашому сайті http://avro.org.ua , щомісячному «Віснику» ВБО «Турбота про літніх в Україні» , в численних репортажах регіональних та центральних ТРК, публікаціях друкованих та електронних ЗМІ.